Anne-Marie Krap, tekstschrijver en adviseur

KLANTREACTIE

"Anne-Marie beheerst de allerbelangrijkste basis van de tekst-schrijver: ze luistert, pikt signalen snel op, staat open voor opbouwende kritiek en adviezen en heeft een kritische instelling. Een vrouw met kwaliteit!"

FRANCINE VAN DEN BERG, text writing trainer

KLANTREACTIE

Het is net of ik mijzelf hoor praten. Precies de toon die bij mij past. Eerlijk, ik word hier warm van.

MIJN BUITENPLAATS MAKELAARDIJ

Beke Hendriksma

KLANTREACTIE

"Anne-Marie schreef
de teksten voor mijn website. Zij verstaat
de bijzondere kunst om de woorden te vinden voor  wat er al zo lang op het puntje van mijn tong lag."

OPVALLEND JEZELF

Diny van den Bout

KLANTREACTIE

"Anne-Marie durft kritisch door te vragen en vertaalt de antwoorden in treffende teksten."

DE WINTER
ORGANISATIEADVIES
FAIRBRAND

Klaas de Winter


 

KLANTREACTIE

"Ik heb Anne-Marie leren kennen als een enthousiaste, kundige en creatieve commu-nicatieadviseur. Ze denkt mee en komt afspraken goed na,
wat ik een prettige eigenschap vind."

SYNTENS INNOVATIECENTRUM

Marcèle van Kerkvoorde

KLANTREACTIE

"Anne-Marie weet in heldere, gewone dagelijkse spreek-
taal in al onze commu-nicatie steeds uiteen te zetten wat de essentie van de boodschap is. Telkens weer een voorrecht en een genoegen om dat te ervaren."

MHIVN FOUNDATION

Peter de Vries, voorzitter

KLANTREACTIE

"Ik heb Anne-Marie  leren kennen als een zeer veelzijdig schrijver, die droge beleidskost om kan zetten in lekker leesbare, interessante artikelen. Ook is ze, door haar oprechte interesse in mensen, zeer goed in staat om mooie human interest verhalen te schrijven. Daarnaast is ze zeer zorgvuldig, punctueel en betrouwbaar. En niet onbelangrijk: naast een professionele en kun-dige freelancer is ze ook een ontzettend sympathiek persoon!"

HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN

Chris Wind

KLANTREACTIE

"Wij worden ontzettend blij van Anne-Marie, niet alleen omdat ze een plezierige samen-werkingspartner is, maar ook omdat zij de pen lekker scherp kan hanteren!"

DE ERKENDE TOEZICHTHOUDER,

Caroline Wijntjes

  • slide 6
  • slide 1
  • slide 3
  • slide 3
  • slide 4
  • slide 5
  • slide 7
  • slide 8
false
10
10
fade
8
1

BOBBLUM

De man die een plant onder de bank bewaarde


We zijn in Omsk! De stad die dankzij drs. P's onvergetelijke Dodenrit altijd onbereikbaar ver leek ('De doodskreet van Natasja snijdt ons pijnlijk door de ziel'), trekt nu aan ons voorbij. 2676 km, 46 uur en 3 tijdzones van Moskou verwijderd. De derde dag in de trein en in kilometers iets voorbij de helft van het traject naar Irkutsk, onze eerste langere stop. 


Onze coupégenoten zijn twee Russische mannen. 'Geel t-shirt', die erbij kwam toen Natalia ons in de vroege ochtend van de tweede dag verliet. En 'opa', een ca. 70-jarige krasse witharige Rus. Met beide kunnen we niet praten, want ze spreken alleen Russisch. In de bagage van opa reist een struikje mee. Meer een tak eigenlijk. Hij zorgt er goed voor. Een natte doek zit om de kluit gewikkeld en regelmatig gaat er een bekertje water bij. Toch ziet het plantje er iedere dag ietsje meer verlept uit, waar het feit dat hij het onder de bank bewaart, in het donker dus, vast aan bijdraagt. Ik dacht aan het blad te zien dat het een rode bes was en liet daar uit het Point it boekje (plaatjesboekje speciaal voor dit soort situaties) een fotootje van zien. Maar nee, dat was het niet. Vervolgens gebaarde hij om pen en papier en ging tekenen. Wij herkenden het niet, maar later dacht Hennie, waarschijnlijk terecht, dat het een ribes was. Checken konden we dat zonder internet niet, want 'Wat en hoe in het Russisch' liet ons op dit punt begrijpelijkerwijs  in de steek. 


Uit opa's eet- en bedtijd leiden we af dat hij de plaatselijke tijd aanhoudt, misschien zelfs wel de tijd in Novosibirsk, zijn plaats van bestemming. De eerste avond zaten wij nog helemaal in de Moskoutijdstand, maar dat was voor opa te laat. Voor hem bleek het al lang bedtijd, dus maakten wij ook maar aanstalten. Vervolgens gebaarde hij dat ik moest gaan liggen, deed het licht uit en sloot de coupédeur. Zo. Slapen!
 


Reageren & delen

E-mail