Anne-Marie Krap, tekstschrijver en adviseur

KLANTREACTIE

"Anne-Marie beheerst de allerbelangrijkste basis van de tekst-schrijver: ze luistert, pikt signalen snel op, staat open voor opbouwende kritiek en adviezen en heeft een kritische instelling. Een vrouw met kwaliteit!"

FRANCINE VAN DEN BERG, text writing trainer

KLANTREACTIE

Het is net of ik mijzelf hoor praten. Precies de toon die bij mij past. Eerlijk, ik word hier warm van.

MIJN BUITENPLAATS MAKELAARDIJ

Beke Hendriksma

KLANTREACTIE

"Anne-Marie schreef
de teksten voor mijn website. Zij verstaat
de bijzondere kunst om de woorden te vinden voor  wat er al zo lang op het puntje van mijn tong lag."

OPVALLEND JEZELF

Diny van den Bout

KLANTREACTIE

"Anne-Marie durft kritisch door te vragen en vertaalt de antwoorden in treffende teksten."

DE WINTER
ORGANISATIEADVIES
FAIRBRAND

Klaas de Winter


 

KLANTREACTIE

"Ik heb Anne-Marie leren kennen als een enthousiaste, kundige en creatieve commu-nicatieadviseur. Ze denkt mee en komt afspraken goed na,
wat ik een prettige eigenschap vind."

SYNTENS INNOVATIECENTRUM

Marcèle van Kerkvoorde

KLANTREACTIE

"Anne-Marie weet in heldere, gewone dagelijkse spreek-
taal in al onze commu-nicatie steeds uiteen te zetten wat de essentie van de boodschap is. Telkens weer een voorrecht en een genoegen om dat te ervaren."

MHIVN FOUNDATION

Peter de Vries, voorzitter

KLANTREACTIE

"Ik heb Anne-Marie  leren kennen als een zeer veelzijdig schrijver, die droge beleidskost om kan zetten in lekker leesbare, interessante artikelen. Ook is ze, door haar oprechte interesse in mensen, zeer goed in staat om mooie human interest verhalen te schrijven. Daarnaast is ze zeer zorgvuldig, punctueel en betrouwbaar. En niet onbelangrijk: naast een professionele en kun-dige freelancer is ze ook een ontzettend sympathiek persoon!"

HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN

Chris Wind

KLANTREACTIE

"Wij worden ontzettend blij van Anne-Marie, niet alleen omdat ze een plezierige samen-werkingspartner is, maar ook omdat zij de pen lekker scherp kan hanteren!"

DE ERKENDE TOEZICHTHOUDER,

Caroline Wijntjes

  • slide 6
  • slide 1
  • slide 3
  • slide 3
  • slide 4
  • slide 5
  • slide 7
  • slide 8
false
10
10
fade
8
1

BOBBLUM

Perfectie bestaat


In de supermarkt weet ik het nog niet. Een exemplaar pakken doe ik over het algemeen op goed geluk. Ik knijp wel eens wat, maar dat geeft geen uitsluitsel. Een zachte plek en een horde fruitvliegjes die opstijgt wanneer ik er eentje optil, doen dat wel: die laat ik liggen. Een tweede signaal dat het goed of fout zit is wanneer ik met een scherp mes de bovenkant eraf snijd. Voelt het mes teveel weerstand en hoor ik tegelijkertijd een net iets te hard knerpje, dan is de kans groot dat de vrucht nog wat onrijp is. De kleur zie ik dan ook voor het eerst. Er zijn veel variaties mogelijk en het komt heel precies. Te lichtgeel bevestigt de indruk die het mes gaf. Des te donkerder het geel, des te rijper het exemplaar. Zeker wanneer er kleine bruinverkleuringen in zitten. De geur is dan ook voller en je ruikt een hint van beginnende gisting.  

 

De volgende stap is het snijden. Belangrijk is dat je het hart van de snijder precies in het midden van de vrucht weet te krijgen. Dat klinkt gemakkelijker dan het is. Eerst even proberen dus: licht aandrukken en kijken waar de deukjes zijn beland. Indien nodig kun je dan nog corrigeren. Vervolgens begin je tegelijkertijd te duwen en te draaien. Gaat het wat lastig en hoor je een soort geknars, dan kan het zijn dat je toch scheef gaat en de harde kern te pakken hebt. Zo niet, dan is ook nu het oordeel: niet rijp genoeg. Dunne ringen zijn het gevolg en in de smaak heeft het zuur nét het gevecht met het zoet gewonnen.

 

Het kan ook anders. Het geel heeft dan precies die veelbelovende tint tussen onrijp en overrijp waar je naar op zoek bent. De snijder glijdt moeiteloos door het vruchtvlees, de dikte van de ringen is overal gelijk. Na het snijden staat er een plasje sap onderin de schil. En dan de combinatie van smaak en mondgevoel ... Slechts een lichte druk van tong tegen gehemelte heeft het zachte vruchtvlees nodig om het zoete sap vrij te laten.

 

Hier past even een moment van stilte.

 

Een perfecte ananas: ik wist niet dat het kon.

 


Reageren & delen

E-mail